Vladimir Svec

Over Eco Nature Design

Met veel passie en creatieve energie wordt Eco Nature Design gerund door Vladimir Svec. Hij is opgegroeid in Tsjechië, waar hij een opleiding in Ecologie heeft afgerond. Ook de liefde voor de natuur heeft hij van huis uit meegekregen. Als kind was hij dan ook elke dag in de bossen rondom zijn huis te vinden.

“Ik was altijd al geïnteresseerd in het bouwen met natuurlijke elementen: boomhutten, schuilplaatsen, enzovoort. De natuur fascineerde me mateloos, en nog steeds. Ik geloof dan ook oprecht dat natuurlijke gebouwen onze toekomst zijn.”

In Nederland is Vladimir zich verder gaan specialiseren als hovenier en timmerman en heeft hij ook meegewerkt aan diverse projecten voor natuurlijk bouwen.

Duurzaamheid

Om de impact op het milieu te minimaliseren, werkt Eco Nature Design zo veel mogelijk met inheemse houtsoorten en lokale bouwmaterialen. Ook wordt er gebruikgemaakt van hardhout met een FSC-keurmerk. In de machines wordt uitsluitend ‘eco-vriendelijke’ olie gebruikt. Vanzelfsprekend wordt gebruikt materiaal waar mogelijk gerecycleerd. Eco Nature Design doneert aan Greenpeace. Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid en van nieuwe ecologische ontwerpen wereldwijd, is Vladimir Svec lid van verschillende groepen. Ook maakt hij graag reizen om in andere landen ervaring op te doen met (natuurlijk) bouwen.